Rendez - vous met gimmick

Wat is ?
is een enthousiste, twaalf persoons, vocal group uit Best die zich bezighoudt met het uitvoeren van close harmony muziek. De muzikale leiding is in handen van dirigent Marty van der Staak.

Close harmony?
Close harmony is eigenlijk geen aparte muziekstijl zoals klassieke muziek of pop, maar meer een manier van muziek uitvoeren waarbij het zingen centraal staat. Zowel de melodie als de begeleidende akkoorden worden gezongen met daarbij eventueel als extra een instrumentale begeleiding. Zo kan iedere muziekstijl in close harmony worden uitgevoerd.

Wat doet
gimmick zingt. en zoals gezegd, wordt er alleen maar close harmony gezongen, maar dan wel close harmony in de breedste zin van het woord. Van Renaissance tot moderne popsongs, alles komt aan bod, in vele talen en ook het Nederlands wordt daarbij niet geschuwd. Veel arrangementen zijn van eigen hand of in ieder geval voor bewerkt. Naast te horen valt er bij ook heel wat te zien. Alle nummers zijn voorzien van een passende presentatie met een vleugje choreografie.

Waar zingt ?
treedt op waar eenieder wil. Zo is al enkele jaren vaste gast op de Brabantse Dag in Heeze. Maar ook op festivals laat van zich horen. Zo was ze te gast op het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles in 's-Heerenberg, waar het de derde plaats behaalde. En natuurlijk treden ze dit jaar op bij Kunstpassie 2000 in Best.

Nieuwsgierig?
Wanneer u in het bovenstaande meer dan 3 woorden tegen bent gekomen waar u iets meer over wilt weten, dan wordt het hoog tijd eens contact op te nemen met .

Secretariaat:
Vocal Group
Désirée Renders, Populier 15, 5682 GH in Best.
Telefoon 0499-39 28 17.
E-mail: vocal_group_gimmick@yahoo.com