Jazzy Beats Best

Achtergrond informatie over Jazzy Beats Best.

Eind jaren tachtig - na afronding van een opleiding tot docent Jazz-dans binnen de KNGB (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Bond) - is Marie-Jose Roks-Sarton gestart met een jazz-dans lessen binnen de Gymnastiekvereniging Best.

Altijd zeer gedreven geweest op het gebied van turnen en dansen en haar hart op kunnen halen tijdens de vele lessen gevolgd bij 'Gymnastiekvereniging Best' (wedstrijdturnen) en jazzdans bij 'Annemiek Welten' die destijds lesgaf aan verschillende groepen in verschillende gymzalen in Best. Annemiek heeft nu haar eigen dans- en bewegingscentrum 'Xenion'.

Daar bewegen en vooral dus op muziek een echte passie voor Marie-Jose was en is, wilde zij iets meer doen dan alleen een sport of hobby beoefenen. Ze wilde dit ook aan anderen uitdragen. Dus vandaar haar opleidingen binnen de KNGB, stage bij Xenion en later gestart met lesgeven binnen de Gymnastiekvereniging Best.

Zoals altijd is alle begin moeilijk, maar vrij snel bleek er toch voldoende animo te zijn om meerdere groepen op te starten. En vrij snel waren er groepen in alle leeftijdsgroepen vanaf 7 jaar. Helaas was en is het altijd moeilijk om ook jongens/mannen over de streep te krijgen, en blijft het (jazz)dansen dan ook voornamelijk iets voor meiden/dames.

Bij een aantal meisjes/dames bleek er toch ook veel enthousiasme te zijn en er werd dan ook een demonstratie-groep gevormd, die een naam kreeg die afweek van onze verenigingsnaam omdat anders er te veel aan gymnastiek werd gedacht.
Jazzy Beats Best dus.

Een groot aantal van deze meisjes - die inmiddels dames zijn geworden - danst nog steeds en is nog steeds enthousiast om zo nu en dan een demonstratie of optreden te verzorgen.

We proberen vooral gezamelijk met deze meisjes/dames mooie, sfeervolle dansnummers te maken op dito muziek. Dus geen echte hiphop of streetdance nummers, natuurlijk schuwen we af en toe de trends niet, maar het blijft jazz-dans.

Voor ons een echte passie, of het kunst is, dat zou ik niet durven zeggen. We proberen in ieder geval iets meer te maken, dan zomaar een leuk dansje. Ik hoop dat het bij de kijkers in de smaak valt en dat het bij kan dragen aan het succes van "Kunstpassie 2000".

Zoals het er nu uitziet kunnen wij een 4 a 5 tal nummers laten zien. op muziek van o.a. Enigma, Tracy Chapman, Joe Cocker. (ong. 20 min.)

Informatie:
Marie-Jose Roks-Sarton
Zevensprong 56
5683 KS BEST
0499-397328