Olga van den Berg

Olga van den Berg (geboren 25 oktober 1971 te Bakel en Milhheeze) is in 1992 begonnen met de kunstacademie te 's-Hertogenbosch, richting monumentaal-beeldhouwen. In het tweede jaar heeft ze deelgenomen aan een groepstentoonstelling in het oude P.G.E.M.-gebouw te Arnhem. Op uitnodiging van gastdocente Karen Dolmantisth heeft ze vervolgens twee maanden gewerkt in Massachusetts, U.S.A., voornamelijk intallaties en ruimtelijke sfeerbeelden.

In 1993 en 1994 heeft ze verschillende decors en aankledingen van dansfeesten verzorgd, in samenwerking met mode-ontwerpster Esther Lamers. Ook in samenwerking met Esther Lamers diverse performances en acts bedacht en uitgevoerd op uiteenlopende locaties.

In 1996 is Olga van den Berg afgestudeerd met een performance met zeven mensen, die elk een karakter uitbeelden op een inmens hemelbed, een soort tableau vivant. In september van dat jaar heeft ze meegedaan aan een groepstentoonstelling in het pittoreske dorpje Heusden, waarbij mensen hun woning ter beschikking stelden als galerie-ruimte.

In 1998 heeft ze haar eerste solo-expositie in de kunstwinkel van Leo Steinhauser in Eindhoven gehouden en deelgenomen aan het straattheaterfestival "de Boulevard" te 's-Hertogenbosch met een champagnebar verzorgd door tien acteurs in kostuums van Esther Lamers. Ook in 1998 een performance verzorgd in "de Nachtclub" van de Fabriek in Eindhoven.

Het laatste jaar is Olga vooralwerkzaam geweest als requisitemaker en assistent set-dreser voor QuidamQuidam, een televisieserie van de VPRO, onder art-director Ben van Os. In juni '99 heeft ze een decor voor een modeshow van E.S.I.T.-clothing gemaakt en in augustus een straatact op "de Boulevard" in 's-Hertogenbosch. Op dit moment is ze bezig met de voorbereiding voor een kleine groepsexpositie in galerie Peninsula in eindhoven. Dit moet de aftrap zijn voor een serie exposities op verschillende plaatsen in Nederland.

Olga van den Berg
Jan Maijenstraat 11b
1056 SE Amsterdam

telefoon 020-6834604 of 06 51296305 e-mail meinberg@planet.nl

 
Enkele werken van Olga van den Berg


Badluck baby Nimfen


No way back senorita Windows