De muzikanten die zondagmiddag optreden zijn:

Roland Verstappen

Fred Learbuch

Kaz Lux

vocal group Circle

Roland Verstappen
www.rolandverstappen.com

We kennen Roland van de twee mega-hits HELEMAAL NIETS en ZIJ IS EEN WONDER uit 1994 van zijn eerste album. Daarmee trad hij op in vele radio-programma's, hij verzorgde meerdere TV - optredens, o.a. in de POSTCODE BINGO, DE VllF UUR SHOW en STERRENSLAG.

Voordat zijn 1e CD op de markt kwam had ROLAND al verschillende nationale en internationale festivals gewonnen. Daarvoor deed hij vele theaters in Nederland en BelgiŽ aan als begeleider van GERARD VAN MAASAKKERS, in Brabant geen onbekende. In 1990 had hij al een kleine radio-hit met het nu nog veelvuldig gedraaide liedje HET STRAATJE VAN VERMEER. Hij wordt begeleid door COR MUTSERS, (ex-Blow Beat, Ilse de Lange Band, Ton Engels Band en een absolute meestergitarist), Ferdi Lancee (VOF de Kunst, Lancee, en veel meer, speelt zowat alles) en Karin Poell (hemelse elfenzang, Eden Project)

ROLAND's muziek is subtiel, swingend, ontroerend maar altijd eerlijk. Zijn stem is rouw en warm tegelijk. Hij heeft met Ferdi Lancee (ex-VOF de Kunst en Lancee) vorig jaar een CD afgerond AUGUSTUS, die volledig aansluit bij wat hij is in hart en ziel, een doorgewinterde troubadour, oftewer singer-songwriter die op dit moment concessieloos en op een integere manier om wil gaan met zijn muziek en liedjes. Bovendien manifesteert hij zich nu als een begenadigd gitarist, iets wat in de popopzet van de vorige platen niet uit de verf kwam. Goede songs in een eenvoudig maar pakkend jasje met teksten die iets te zeggen hebben, over mensen en wat hen beweegt. Magisch maar aards. Overpeinzend maar ook vol humor. Ondersteund door een arsenaal aan gerenommeerde gitaren.

Fred Learbuch

In de Scheidingstraat ('s-Hertogenbosch) staat iemand Ierse en Schotse liederen te zingen, zichzelf begeleidend met een gitaar. Vanaf zijn 24e jaar zingt hij al op straat en vanaf zijn 26e met een gitaar er bij. Volgend jaar hoopt hij zijn 25 jarig jubileum te vieren als straatzanger. Zijn stem heeft volume en wordt nog eens versterkt door de acoustiek van het smalle straatje. Zijn stem heeft veel weg van een van de zangers van de Dubliners, krachtig en wat rauw.
Bron: http://www.coverack.nl/denbosch/160302.htm

Kaz Lux
Wie herkent niet zijn karakteristieke stemgeluid uit duizenden. Recent werd hij door dŤ gezamenlijke journalisten van muziektijdschrift Oor verkozen tot de beste zanger van ons land - in het kader van veertig jaar Rock & Roll in Nederland - en was hij ook nogeens met maar liefst drie titels vertegenwoordigd in de album top 100 over dezelfde periode. Kaz Lux is al met al een absolute legende in de vaderlandse pophistorie. Nu doet hij weer van zich spreken met zijn nieuwe solo-CD "GuitarNocal". Dit live opgenomen album laat een uitgekiende bloemlezing uit het veelomvattende repertoire van Kaz Lux horen.
Kaz Lux vestigde zijn naam eind zestiger, begin zeventiger jaren als frontman van de topformatie Brainbox. In betrekkelijk korte tijd schreef deze groep, waarvan ook meestergitarist Jan Akkerman deel uitmaakte, talloze succesnummers op haar naam. Sindsdien zijn solo-activiteiten (eigen liedjes schrijven en vertolken) de belangrijkste muzikale bezigheid van de zanger/gitarist. Daarnaast houdt Kaz Lux zich zo nu en dan bezig met allerlei korte of langere samenwerkingsverbanden op plaat en podium. Tot de verbeelding van velen spreekt nog altijd zijn hernieuwde samenwerking met Jan Akkerman, die resulteerde in het met goud bekroonde album 'Eli'. De nieuwe CD "Guitar/Vocal", die op de markt is gebracht door het kersverse label Pop One Records en werd geproduceerd door Bart van Poppel (bekend als muzikant en producer van onder meer Tambourine en Lois Lane), laat Kaz Lux in optima forma horen en belicht in twintig tracks alle stadia uit een muzikale loopbaan die inmiddels ruim drie decennia omspant. Vanzelfsprekend komt hierbij het tijdloze repertoire van Brainbox - onder andere "Dark Rose", "Down Man", "The Smile" en "Between Alpha And Omega" - rujmschoots aan bod. Naast veel ander eigen materiaal met als ingrediŽnten blues, country, soul en pop passeren bovendien enkele welbekende covers die hem na aan het hart liggen - bijvoorbeeld "You Win Again" (Hank Williams), "Gloria" (Van Morrison) en "Days" (The Kinks) - de revue.
vocal group Circle
circle.dse.nl
De vocal group Circle uit Best is opgericht in Mei 2001 en bestaat uit acht enthousiaste leden: 2 sopranen, 3 alten, 1 tenor, 1 bariton en 1 bas. Haar muzikale leider is Monique Appels, die ook verschillende arrangementen op haar naam heeft staan. Voor de nodige inspiratie en uitdaging maakt de groep gebruik van workshops.
Tevens heeft vocal group Circle al enkele keren deelgenomen aan het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles te 's-Heerenberg. Het repertoire dat deze vocal group met veel plezier ten gehore brengt is gevarieerd en bevat diverse genres uit de lichte muziek van ingetogen tot swingend, arrangementen van o.a. Billy Joel, Sting, de Kast tot Marco Borsato. Zingen doe je met je hele lijf, dus presentatie is een belangrijk onderdeel tijdens hun optredens. De individuele eigenschappen van elk lid en de bijzondere vriendschap binnen de groep vormen samen het kenmerkende karakter van Circle.