Bij de opening van Kunstpassie2000vier zal de Backyard Big Band optreden.
De muzikanten die zondagmiddag optreden zijn:
Songwriters-United
Simits
Zanggroep Spirit

Backyard Big Band
www.backyard-bigband.nl

Het programma is zeer gevarieerd met nummers van o.a.: Glenn Miller, Duke Ellington, Louis Armstrong en Count Basie maar ook nummers van Brain Setzer, Tower of Power en Swinging Soul Machine zullen de revue passeren. Een programma dus voor jong en oud!

Songwrites-United
www.songwriters-united.tk

Songwriters-United is een uniek samenwerkingsproject van vier getalenteerde singer-songwriters van nederlandse bodem:
Eric van Dijsseldonk
Eric Devries
Louis van Empel
BJ Baartmans

Zanggroep Spirit
www.zanggroepspirit.nl
Zanggroep Spirit is een groep uit Best (Noord-Brabant), opgericht in 1990.
Zanggroep Spirit bestaat uit 37 enthousiaste leden, 28 vrouwen en 9 mannen, onder de muzikale leiding van Hendrikje van der Linde - Soethout.
Het repertoire bestaat uit populaire, voornamelijk Engelstalige, muziek, gospels en verschillende musicalselecties.
Zanggroep Spirit organiseert regelmatig koffieconcerten en optredens en zorgt door het jaar heen ook voor muzikale opluistering van huwelijksmissen. Ook bij (bedrijfs)feesten en recepties, diners, doop- en vormselvieringen kan Zanggroep Spirit de sfeermaker zijn!
Momenteel wordt er druk gewerkt aan het 15-jarig jubileumconcert in 2005. Hiervoor zullen ongeveer 25 nieuwe nummers worden ingestudeerd!


Spirit tijdens het optreden in het Joe Mann natuurtheater                           !!filmpje!!

Simits - Jiddische muziek voor jong en oud

www.simits.nl
Simits begint met Max Silverenberg. Bij de kleine Max thuis werd op een kofferpick-upje de muziek van de vermaarde joodse zanger Leo Fuld gedraaid. Veel later verzamelt Max een aantal muzikanten om zich heen die liefde voor muziek paren aan vriendschap, spontaniteit en gezelligheid. De optredens van Simits bevatten precies die componenten. Het gaat om plezier maken en plezier geven. De muziek van Simits is typisch Jiddisch. Dat betekent vrolijk en wild, maar tegelijkertijd ook droevig en melancholisch.